शाखा_अधिकृत ( Section Officer) 2075 मा सोधिएका GK प्रश्नउत्तर

शाखा_अधिकृत ( Section Officer) 2075 मा सोधिएका GK प्रश्नउत्तर

शाखा_अधिकृत_2075 मा सोधिएका GK प्रश्नउत्तर

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
१. The metaphysics कसको कृति हो?
उत्तर:- एरिस्टोटल
२. डाक्टर देखि डराउने रोग लाई के भनिन्छ?
उत्तर:- Iatrophobia
३. विश्व चर्पी दिवस 2018 को नारा के थियो?
उत्तर:- हाम्रो चर्पी प्राकृतिक आवश्यकता (When nature calls)
४. ट्रहोटे पर्व कुन जातिले मनाउछन?
उत्तर:-गुरुङ
५. भारत पछि सार्क मुलुक सङ नेपालको दौत्य सम्बन्ध कायम भएको पहिलो मुलुक कुन हो?
उत्तर:- श्रीलंका(१९५७ जुलाइ १)
६. अन्तरास्ट्रिय न्यायलय मा कति जना न्यायाधीश हुन्छन ?
उत्तर:- १५ जना
७. नेपाल को क्षेत्रफल कति बर्गमाइल छ?
उत्तर:- ५६८२७ बर्ग माइल
८. तलका मध्य कुन कथन सहि छ?
a)कोपा अमेरिका फुटबल कप २०१६ चिली ले जित्यो।
b) कोपा अमेरिका फुटबल कप २०१९ ब्राजिल मा हुँदै छ ।
उत्तर:- दुबै सहि
९) युरोप को बिरामी भनेर कुन देश लाई चिनिन्छ?
उत्तर:- टर्की
१०. नेपाल प्रशासनिक प्रशिक्षण प्रतिष्ठानको स्थापना कहिले भयो?
उत्तर:- २०३९ असोज ११
११. ब्राजिलका राष्ट्रपति बोल्सेनारो कुन पार्टीका हुन? उत्तर:- social liberal party
१२. विशेष आर्थिक क्षेत्र स्थापना भएको शहर तलका मध्य कुन हो?
उत्तर:- भैरहवा
१३. लुम्बिनी बिकास गुरुयोजना का डिजाइनर को हुन?
उत्तर:- केन्जो टागे
१४. ICIMOD मा नपर्ने रास्ट्र तलका मध्य कुन हो?
उत्तर:- थाइल्यान्ड
(ICIMOD मा पर्ने देशहरु:- Bangladesh, India, Myanmar, Afganistan, Nepal, Pakistan, China, Bhutan)
१५. यलम्बर कुन बंश का पहिलो राजा हुन?
उत्तर:- किरात
१६. संयुक्त राष्ट्रसंघको बालअधिकार अभिसन्धि १९९२ अनुसार कति वर्ष मुनिका लाई बालबालिका भनिएको छ?
उत्तर:- १८ वर्ष
१७. Cop के सङ्ग सम्बन्धित छ?
उत्तर:- जलवायु परिवर्तन
१८. सबैभन्दा बढी पटक मदन पुरस्कार पाउने व्यक्ति को हुन?
उत्तर:- सत्यमोहन जोशी (३ पटक)
१९. विर्ता उन्मूलन हुँदा नेपालका प्रधानमन्त्री को थिए?
उत्तर:- विश्वेश्वरप्रसाद कोइराला (वि. सं २०१६)
२०. भाषा आयोगको अध्यक्षको नियुक्त को द्धारा गरिन्छ?
उत्तर:- मन्त्रिपरिषद को सिफारिशमा राष्ट्रपति
२१. जोडा मिलानुहोस?
उत्तर:-
नवीन घिमिरे⇨अख्तियार दूरुपयोग
टंकमणि शर्मा⇨महालेखा परीक्षक
अयोधीप्रसाद यादव⇨निर्वाचन आयोग
उमेश मैनाली ⇨लोकसेवा आयोग
२२. तलका मध्य कुन सहि छ?
a) विश्व समृद्धि सूचकांक मा नेपाल ११० औ स्थानमा छ ।
b) विश्व खुसी सूचकांक मा नेपाल १०१ औ स्थानमा छ ।
उत्तर:- a बेठिक b ठिक
२३. BRICS को मुख्यालय कहा रहेको छ?
उत्तर:- चीनको, संघाई
२४. ब्राजिलका वर्तमान राष्ट्रपति ‘जायर बोल्सनोरो’ कुन पार्टी का हुन्?
उत्तर:- Social Liberal Party
२५. सामान्य तापक्रम तरल अवस्थामा रहने तत्व कुन हो?
उत्तर:- पारो (Mercury)
२६. विभिन्न संस्थाहरुको स्थापनाको आधारमा जोडा मिलाउनुहोस?
ILO ⇨१९१९ अप्रील ११
IMF⇨ १९४५ डिसेम्बर २७
UPU ⇨१८७४ अक्टोबर ९
FAO⇨ १९४५ अक्टोबर १६
२७. विभिन्न संस्थाहरुको मुख्यालयहरु बिच जोडा मिलाउनुहोस?
ICAO ⇨मन्ट्रीयल, क्यानडा
WHO ⇨जेनेभा, स्विट्जरल्याण्ड
कृषि विकास कोष(IFAD) ⇨रोम, ईटाली
२८. भिक्टोरिया फल्सले कुन कुन देशको सिमानामा पर्दछ?
उत्तर:- जाम्बिया र जिम्बाब्बे
२९. तलका भञ्ज्याङ् कुन कुन जिल्लामा पर्दछन ??
उत्तर:-
यारी ⇨हुम्ला
टिंकर ⇨दार्चुला
ओलाङ्चुङ्गोला ⇨ताप्लेजुङ
कोरला ⇨मुस्ताङ
३०. बिस्वको सबैभन्दा ठूलो भुमिगत आणविक प्रयोगशाला कुन हो?
उत्तर:- The Large Hedron Collider
३१. जोडा मिलाउनुहोस?
उत्तर:-
Cape of horn⇨दक्षिण अमेरिका
Cape of good hope⇨अफ्रिका
Roof of the world⇨एसिया
३२. नेपालको परराष्ट्रकाे नीति तलको मध्य कुन होइन?
i) पञ्चशीलको सिद्धान्त
ii) शक्ति राष्ट्रको गुटमा संलग्नता
iii) संयुक्त राष्ट्रसंघको वडापत्र
iv) असंलनता आन्दोलन
उत्तर:- (ii) होइन
३३. तल दिइएका ताल र देश बिच जोडा मिलाउनुहोस?
उत्तर:-
बैकाल⇨रसिया
भोस्टोक⇨अन्टार्कटिका
निपिगोन⇨क्यानडा
ताना⇨इथियोपिया
३४. तल दिएकामध्ये रामायणका सात काण्डमा नपर्ने कुन हो?
उत्तर:- पूर्व काण्ड
(रामायाणका सात काण्ड:- बालकाण्ड, अयोध्याकाण्ड, किष्किन्धाकाण्ड, अरण्यकाण्ड, सुन्दरकाण्ड, युद्वकाण्ड, उत्तरकाण्ड)
३५. तल दिइएका हिमाल र ती पर्ने जिल्ला बिच जोडा मिलाउनुहोस?
उत्तर:-
मकालु⇨संखुवासभा
पुमोरी⇨सोलुखुम्बु
गौरीशंकर⇨दोलखा
दोर्जेलाक्पा⇨सिन्धुपाल्चोक
३६. जोडा मिलाउनुहोस?
उत्तर:-
अमाली प्रथा खारेजी⇨वि.सं. १९६८
गोरखा भाषा प्रकाशन समिति⇨वि.सं. १९६९
सती प्रथा उन्मूलन⇨वि.सं. १९७७
काठमाडौंमा टेलिफोन सुरुवात⇨वि.सं.१९७०
३७. जोडा मिलानुहोस?
उत्तर:-
प्रशासकीय पुनर्गठन आयोग⇨वि.सं. २०१३
बुच समिति⇨वि.सं. २००९
प्रशासन सुधार आयोग⇨वि.सं. २०२५
नया जिल्ला प्रशासन योजना⇨ वि.स. २०३१
३८. जोडा मिलाउनुहोस?
उत्तर:-
न्यायिक समिती ⇨ ३ जना
सुरक्षा परिषद ⇨ ७ जना
न्याय परिषद ⇨ ५ जना
संवैधानिक परिषद ⇨६ जना
३९. अतिस बाजिमा के कारणले हरियो रंग हुन्छ?
उत्तर:- वेरियम लवण
४०. सबैभन्दा बढी नाइट्रोजन आवश्यक पर्ने बाली तलकामध्य कुन हो?
उत्तर:- आलु
४१. GDP मा औद्योगिक क्षेत्रको बढी भार भएको देश कुन हो ?
उत्तर:- चिन
४२. जोडा मिलाउनुहोस?
उत्तर:-
शुक्ती पिटक ⇨ धार्मिक संहिता
बिनय पिटक ⇨ नैतिक संहिता
४३. Organic Act के संग सम्बन्धित छ?
उत्तर:- अमेरिकी राष्ट्रपतिलाई सेवा सुविधा दिन बनेको ऐन
४४. संयुक्त राष्ट्र संघको महासभाको वार्षिक वैठक कहिले बस्ने गरिन्छ?
उत्तर:- प्रत्येक वर्ष सेप्टेम्बर महिनाको तेस्रो मंगलबार
४५. कुन भनाई सत्य होईन?
a) सत्यमोहन जोशी ३ पटक नोबेल पुरस्कार प्राप्त गर्ने एकमात्र ब्यक्ती हुन ।
b) यिनलाई सताब्दी पुरुष पनि भनिन्छ ।
c) जोशीलाई राष्ट्रकवि समेत भनिन्छ ।
d) कलाकार अरनिको यिनको कृति हो ।
उत्तर:- C (रास्ट्रकवि माधव प्रसाद घिमिरे)
४६. तलका भनाईहरु पढी सहि उत्तर छान्नुहोस?
a) अन्तरिक्ष इकोसिस्टम प्राकृतिक इकोसिस्टमकै एक भाग हो ।
b) वन आत्मनिर्भर इकोसिस्टमको एक उदाहरण
                                        शेयर गर्नु होला